2011. szeptember 25., vasárnap

-4 nap

Közeleg az idő! A mai nappal a felkészülés végére értem. Ez a hét már így is főként a pihenésről szólt, egy szerdai rövid átmozgatást kivéve, hét közben nem futottam. A hétvégére viszont jutott két nagyon kedves rövid verseny is. Szombaton a Csongrád Szentes G-át futáson vettem részt, ami ugye a Tisza gáton halad, ami nagyon a szívem csücske. Itt 13 km-t futottam 1 óra alatt (1:00:25).
Vasárnap Kecskeméten futottam a félmaraton résztávját, 14 km-t 1 óra 10 perc alatt (1:10:07).
Mindkét versenyen kellemes kocogós tempóban mentem, nem siettem. Ennek ellenére Kecskeméten nagy meglepetésemre megszereztem első dobogós helyezésemet, hiszen a visszafogott tempó ellenére is a dobogó második fokára szólítottak a korosztályos bontásban. Persze ehhez kellett az hogy az legtöbb komoly futó a 21 kilométeren indult.
Mindkét versenyen nagyon jól éreztem magam, sok új ismerőst szereztem, sok baráttal találkoztam méltó lezárása volt a felkészülésemnek. Mindenki biztosított a támogatásáról a jövő héten. Néhány olyan ember is, akit eddig nem ismertem.
A jövőtől függetlenül nagy sikert értem el az utóbbi időben. A SPARTATHLONRA készültem. Én. Úgy gondolom jól sikerült. Legfontosabb, hogy teljesen egészségesnek érzem magam. December elején amikor elhatároztam hogy benevezek, úgy gondoltam hogy minimum két ezer kilométert kell futnom eddig, ami nem sok, de érzésem szerint én ennyit birok gond nélkül ennyi idő alatt, jelenlegi állapotomban. Ez mostanra januártól 2381 km lett, decembert is belevéve 2575. A minimális tervet bőven túlteljesítettem. Ez elég lehet.
Sokat tervezgettem mit fogok írni ebben a hozzászólásomban, most mégis nehéz folytatni. Nagyon kevesen tudják, hogy milyen fontos az nekem aminek most nekivágok. A teljesítés. Mindenkinek nagyon köszönöm, aki eddig segített az utamon.
Nagyon nagy törést jelentene ha ez most nem sikerülne. Beláthatatlan következményekkel. Nem hiszem hogy ez a blog folytatódna. Remélem nem ez lesz az utolsó versenyem. Ezek a dolgok talán egy kicsit most érthetetlenek, reméljük azok is maradnak, de szükségesek, mert én utána nem fogok magyarázkodni. Eddig még nem adtam fel futóversenyt. Csak a célba érés az elfogadható.
Most köszönök szépen mindenkinek mindent, elbúcsúzom, és kedden reggel elindulok. Remélem vissza tudok még ide jönni, legalábbis biztosíthatok mindenkit, hogy mindent megteszek érte.
A taktikám hasonlóan egyszerű mint a Balatonon volt. Eljutni SPARTAba mindenáron.

Idemásolok két linket, ahol remélhetőleg elég pontosan lehet követni a versenyt. Az első a hivatalos oldal, ahol fent lesznek az élő eredmények:

A másik pedig egy fórum, ahol hozzáértők, szurkolók osztják meg egymással a friss információkat, és ahonnan a sok-sok szurkolás érkezik hozzánk:

Ha még lesz időm, lehetőségem lehet hogy a verseny előtt, friss információkat, érzéseimet bejegyzem.

13 megjegyzés:

  1. Koszi nektek, megteszem ami tolem telik!

    VálaszTörlés
  2. Lesi komam mindent bele!

    VálaszTörlés
  3. bemasolom ide a Spartathlon topikos hozzaszolasomat, meg legyen itt kesobb:
    Csatlakozom Szilvihez, koszonjuk a szurkolast, sokat jelent! Megvolt a kozos vacsora, majdnem mindenki ott volt. Van aki konyebben veszi, van aki nem. Bennem hatalmas a feszultseg, nem nagyon tudom hova tenni. Jo lenne mar elindulni. Jo lehet itt lenni, ilyen tarsasagban, kar hogy en nem tudok vele mit kezdeni. El kell jutni Spartaba, mas nincs.
    Tudom, hogy mar itt lenni is dicsoseg, de valami elnyomja...

    VálaszTörlés
  4. ...igen dicsőség! Ezt ne feledd!

    VálaszTörlés
  5. Zoli!
    Arra gondoltam írok a topikra, de nem teszem, mert teszik azt sokan helyettem...

    Igen, ez 1-es.
    Leülhetsz!

    Szemét vagyok, hogy ezt írom, pedig nem is.

    Ha a tényeket nézzük, akkor ez történt.
    Ne szépítsük, nem szépíted Te sem magad előtt. Végletesen gondolkozol erről a dologról.
    Jó, tegyük.

    És akkor mi van?

    Duzzogva elvonulsz? Komolyan? Világvége?

    Zoli!
    Ha így teszel, akkor ennek a futás, ultrafutás dolognak pont a lényegtét nem értetted meg! Szerintem.
    Nem lehet 100%-os teljesítményt nyújtani! SENKINEK!
    A határainkat próbálgatjuk, és csak akkor jutunk a szélére, ha megtapasztaljuk milyen az, amikor túllépünk rajta. Ha ezt nem tesszük, akkor mindig csak belül maradunk!
    Ahogy egy versenyen belül is a nehezebb döntés a továbbhaladás, úgy az életben is az. Ahogy a versenyen is az a jó döntés, ha tovább küzdesz, úgy az életben is az!
    Ha feladod, akkor elveszted!
    A versenyt.
    Csatát lehet veszteni, de háborút nem szabad.

    Nem ragozom...

    Töröld le a könnyeket, vegyél egy mély levegőt és kezdj el edzeni, mert nincs más út.
    Ez vezet Leonidas lábai elé.

    Hajrá!

    VálaszTörlés
  6. futrinka:
    bocsanat hogy eljatszottam a bizalmadat.
    sajnalom

    VálaszTörlés
  7. Attol tartok, hogy ezzel a haborut vesztettem el.

    VálaszTörlés
  8. És most? Csak mert érdekel mi van, mi lesz veled. Igaz, nem találkoztunk, csak futólag, csak a fórumról, blogból ismerlek, de bakker, érted is ott szorítottam egész nap és éjjel és legalább szeretném tudni, hogy most akkor mivan? Felkötöd magad az első cseresznyefára, átigazolsz sakkozónak vagy felhúzod a futócipőt és folytatod?

    VálaszTörlés
  9. Kedves Bozot! Nagyon koszonom, hogy szurkoltal nekem, szoritottal ertem, el sem tudod kepzelni mennyit jelent nekem.
    sajnos igy sikerult, erre az eshetosegre nem voltam felkeszulve, nem nagyon tudom hogy most mi van. az egyertelmu, az is volt mindig, hogy futok tovabb. ez lett az eletem, meg ha nem is vagyok jo benne. ami a ketseges (volt), hogy indulok-e meg versenyeken, elso felindulasbol ugy gondoltam hogy nem. ez mar nem ilyen egyertelmu. tovabb nem tudom.
    ha az erzeseimet meg tudom valamennyire fogalmazni, irok egy kis osszefoglalot errol az egeszrol. remelem hamarosan. ez a blog, ha kicsit atalakulva is, szerintem menni fog tovabb. nem latok ra okot hogy ne irjam ki magambol az erzeseimet, megha ilyen szegyen ert is.
    tehat a Hegyen nem talatam cseresznyefat, sakkozni nem tudok, futocipom meg ugyis van.

    VálaszTörlés
  10. Zoli!

    Jó olvasni, amit Bozót, és futrinka írtak. Az enyémet ismered, hasonló.Szerintem nincs ultrafutó, aki minden versenyen végig megy. Szegyen nem ert, nagyot mentél, még ha most nem is sikerült. Jövőre majd fog. Innen szép megcsinálni.
    És örülök, hogy nem a sakkot választottad:-)

    Tamás

    VálaszTörlés